EtusivuHae asumaanHakemisen kultaiset periaatteet

Hakemisen kultaiset periaatteet

Tule DASille asumaan omaan opiskelijakotiin. Meille voi hakea aina kun siltä tuntuu. Voit hakea asuntoa jo ennen kuin opiskelupaikkasi on varmistunut. Tarkistamme opiskeluoikeuden ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta. Asuntoja vapautuu kuukausittain, ja laitamme ne heti kiertoon.

  1. Kesällä vapautuvat asunnot menevät ensisijaisesti syksyllä opintonsa aloittaville. Jos olet aloittanut opinnot ennen syksyä ja haluat kodin syksyllä, se on otettava vastaan heinäkuun alussa tai syyskuun jälkeen.
  2. Elo- ja syyskuussa tarjoamme asuntoja ainoastaan opintonsa aloittaville opiskelijoille. Kaikille DASilta asuntoa hakeneille uusille opiskelijoille ei valitettavasti riitä asuntoja heti elo-syyskuulla. Asuntoja vapautuu kuitenkin kuukausittain ja voit pitää hakuasi voimassa myöhemmin vapautuviin asuntoihin.
  3. Keväisin ja alkukesästä on eniten valinnanvaraa, silloin myös asunnonvaihtoon DASin sisällä on eniten vaihtoehtoja. 
  4. Hakemus on voimassa kolme kuukautta. Voit uusia hakemuksen kotisivuillamme tai muuttaa sitä milloin tahansa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Järjestelmämme lähettää automaattisesti sinulle viestin, kun hakemuksesi on vanhentumassa ja vastaamalla viestiin hakusi pysyy edelleen voimassa.
  5. Se jolle käy kaikki, saa kodin nopeimmin. Uuden opiskelijan kannattaa hakea soluasuntoa. Sieltä käsin on hyvä odottaa vaikkapa yksiötä, ellei soluasuminen ole sinun juttusi. Soluasumisessa on kyllä paljon hyviäkin puolia. On mukavaa, kun juttukaveri on lähellä, varsinkin jos olet vasta tullut Rovaniemelle. Siivoustyöt voi hoitaa talkoilla hetkessä pois päiväjärjestyksestä. Soluasuminen on myös houkuttelevan edullinen asumismuoto. 
  6. Varaudu esittämään opiskelijakortti, todistus opiskelemisesta tai oppilaitoksen hyväksymisilmoitus ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. 
  7. Tarkistamme luottotiedot kaikilta hakemuksen jättäneiltä.  
  8. Asunnot tarjotaan hakujärjestyksessä, myös elo-syyskuulla uusille opiskelijoille.
  9. Katso myös Asukasvalinnan kriteerit 
  10. DAS Tietosuoja
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK