EtusivuDASiaa
DASiaa

14.09.2016

Lämmöt päällä myös syyssäällä
Veto- ja kylmyysilmoitukset ovat yleisimpiä sisäilmaa koskevaa asuk¬kaiden palautetta ulkoilman viiletes¬sä syksyisin. DASin kiinteistöjä lämmitetään kaukolämmöllä ja lämmitystä säädetään auto¬maattisesti ulkolämpötilan mukaan. Läm¬mitystä ei siis erikseen suljeta kesän alussa ja laiteta takaisin päälle syksyn lähestyessä.
Niin sanottu lämmityskausi alkaa, kun ulkoil¬man keskimääräinen vuorokausilämpötila laskee alle viidentoista asteen. DASin asun¬tojen lämpötila on säädetty +20 ºC ja sallittu vaihteluväli on 19 - 21 ºC. Syksyisin ilman kosteus voi aiheuttaa sen, että huoneilma tuntuu viileältä. Ongelma kuiten¬kin poistuu syksyn edetessä, kun talon raken¬teet lämpiävät ja ulkoilmankosteus vähenee.
Jo asteen heitto lämpötiloissa tarkoittaa isoja muutoksia kokonaiskustannuksissa. Jos lämpötila nostetaan yli +21 ºC,  nousevat lämmityskustannus 5 prosentilla vuosittain, 1 ºC = 21 500€.
Kaikissa asunnoissa on lämpömittari. Jos lämpömittarisi näyttää alle +19 ºC tai yli +21 ºC, ota yhteyttä huoltoon täyttämällä vikailmoituk¬sen asukkaan sivuilla www.das.fi tai osoitteessa www.das.fi/vikailmoitus
Muistilista – mitä voit tehdä, jos asunnon lämpö ei ole oikealla tasolla:
•    Tarkista, että patteritermostaatin päälle ei ole verhoja, tai ettei mikään sähkölaite puhalla lämmintä ilmaa termostaattiin.
•    Tarkista, että kylpyhuoneessa olevan patterin termostaatti ei ole kokonaan auki.
•    Tuuleta nopeasti ristivedolla – älä jätä ikkunaa auki kotoa lähtiessäsi!
•    Lisäsähköpattereiden käyttö on kielletty, koska ne eivät ole energiatehokkaita ja talon lämmitysjärjestelmä ei toimi oikein.
•    Älä käytä uunia asuntosi lämmittämiseen – uuni ei kestä sitä ja se on suuri tulipaloriski!

Pyörille lisätilaa
On taas aika siivota pyörien säilytystiloja! Marraskuun 2016 alussa siivous tehdään Rantavitikalla ja Anninportissa, ja huhtikuun 2017 lopulla Kuntotiellä ja Asemarinteellä. Tarkemmat aikataulut tiedotetaan myöhemmin, seuraa ilmoittelua!


Jaa artikkeli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK