EtusivuHae asumaanNäin hyväksyt asuntotarjouksen

Muista hyväksyä asuntotarjous

Kun olet saanut asuntotarjouksen, vastaa tarjoussähköpostiin tarjouksen eräpäivään mennessä, liitä mukaan opiskelutodistus  ja maksa vakuusmaksu. Vakuusmaksu (AHVL 8§) on maksettava eräpäivään mennessä. Vain maksettu vakuus vahvistaa lopullisesti, että tarjottu asunto on varattu sinulle ja olet siis hyväksynyt tarjouksen. Vuokrasopimus tulee voimaan, kun vuokralainen on hyväksynyt asuntotarjouksen. Vuokrasopimus on tuolloin molempia osapuolia sitova ja sen päättämiseen on noudatettava irtisanomismenettelyä tai sopimus on päätettävissä molempien osapuolten yhteisellä sopimuksella.

Vakuusmaksun suuruus on:

200 € soluasunnoissa
280 € kalustetuissa soluasunnoissa
300 € kalustetuissa soluasunnoissa (vaihto-opiskelija)
300 € yksiöissä
500 € kaksioissa ja kolmioissa

Tarkistamme opiskeluoikeuden asuntotarjouksen hyväksymisen yhteydessä. Hyväksyessäsi asuntotarjouksen, laita sähköpostiviestisi liitteeksi  opiskelijatodistus tai -kortti. Jos sinut on juuri hyväksytty opiskelemaan, voit laittaa liitteeksi oppilaitoksen hyväksymiskirjeen. Kirjeestä tulee käydä ilmi hyväksytyn opiskelijan nimi ja oppilaitos, johon hakija on hyväksytty. 

Kun vakuusmaksusi on kirjautunut DASille, saat vuokrasopimuksen sähköpostiisi allekirjoitettavaksi. Vuokrasopimukset allekirjoitetaan pääsääntöisesti sähköisesti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Alaikäinen allekirjoittaa vuokrasopimuksen itse, mutta hyvän vuokratavan mukaisesti huoltaja hyväksyy alaikäisen tekemän sopimuksen kuittaamalla vuokrasopimuksen sähköisellä allekirjoituksellaan.

Huom! Haluatko nähdä asunnon ennen tarjouksen hyväksymistä? Tarjotut asunnot eivät välttämättä ole tyhjiä, koska niissä on vuokrasopimus vielä voimassa ja niissä asutaan. Voit tiedustella poismuuttavan asukkaan yhteystietoja DASin asiakaspalvelusta (dasaspa@das.fi) ja mikäli lupa yhteystietojen luovuttamiseen on, voit sopia asukkaan kanssa suoraan asunnon näyttämisestä.

 

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK