EtusivuDASiaa
DASiaa

Ajankohtaista asiaa autopaikoista

20.12.2016
Ajankohtaista asiaa autopaikoista

DASin pihojen autopaikat varataan sähköisestä varausjärjestelmästä. Autopaikan hinta on 7 €/kk. Autopaikkojen lämmitystolppien toiminta-ajat löytyvät asumisoppaasta asukkaan sivuilta sekä talojen ilmoitustauluilta. Vieraat voivat pysäköidä tilapäisesti paikoille, joissa lukee VIERASPAIKKA. Tilan puutteen vuoksi kaikkien talojen pihoilla ei välttämättä ole vieraspaikkoja.
 

Autonlämmitysroikkaa ei saa jättää tolppaan, sillä roikassa kulkee sähköä ja se voi aiheuttaa vaaratilanteita. Roikkuva lämmitysjohto rikkoutuu helposti vaaralliseen kuntoon, jos paikoitusalueen lumenluonti on koneellista. Lätäkköön tai lumisohjoon joutunut pistokytkin voi myös tehdä ympärillä olevan alueen sähköiseksi aiheuttaen tälle alueelle joutuneella vaaratilanteen. Tolpissa roikkuvat roikat haittaavat lisäksi huoltoajoa ja piha-alueiden siistimistä sekä lumitöitä. Näiden vuoksi pihatöiden puhdistus ei onnistu ilman erillistä roikkien siirtelyä lumityöntekijältä ja mahdollisesti ko. alueet jäävät lumisiksi tai epäsiisteiksi.

Mikäli DAS Huoltopalvelu havaitsee, että autossa on käytössä sisätilalämmitin tai mikäli autonlämmitysroikka haittaa piha-alueen lumi- ja muita töitä, asukas saa huomautuksen DASilta asian korjaamiseksi ja autonlämmitysroikka irrotetaan lämpötolpasta.

DASin kohteissa sisätilalämmittimen käyttö on kielletty. DASin pihoilla oleva autojen lämmitysjärjestelmä on suunnittelu siten, että sulakekoko ei riitä sisätilalämmittimen käyttöön. Mikäli joku asukas käyttää sisätilalämmitintä tulee käymään niin, että autolämmitystolppia ohjaava talokeskuksen sulake palaa ja kaikki tähän samaan sarjaan kuuluvat autonlämmitystolpat lakkaavat toimimasta ja tällöin autonlämmitys ei toimi lainkaan. Sulakkeen vaihtaminen päivystysaikaan voi maksaa jopa 165 €.

Toivomme, että kaikki asukkaat noudattavat ohjeita, näin meiltä kaikilta säästyy rahaa, aikaa ja vaivaa.

Jaa artikkeli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK