EtusivuDASiaa
DASiaa

Hakuvinkit uusille opiskelijoille

29.04.2024
Hakuvinkit uusille opiskelijoille

Voit jättää hakemuksen, vaikka opiskelupaikkasi ei ole vielä varmistunut.

Itse asiassa, asuntoa kannattaakin hakea mahdollisimman nopeasti. Heinäkuussa asunnon hakeminen käy kuumimmillaan. Elo-syyskuussa Rovaniemelle muuttaa paljon uusia opiskelijoita, jonka vuoksi emme pysty tarjoamaan asuntoja kaikille.

Katso alta tärkeimmät huomiot asunnonhakuun:

  • DASilla ei ole jonotuspaikkoja. Asukasvalintaan ja asunnon saamisen nopeuteen vaikuttavat aina ARA:n sääntöjen mukaisesti asunnontarpeen kiireellisyys, pysyvät kuukausittaiset tulot ja varallisuus.
  • Keväällä ja alkukesällä soluja ja yksiöitäkin on vielä hyvin vapaana. Jos olet saanut opiskelupaikan jo keväällä tai alkukesästä ja vastaanottanut sen, asuntotarjous kannattaa ottaa heti vastaan.
  • Korkeakoulujen yhteishaun todistusvalintojen tulokset julkaistaan kesäkuun alkuun mennessä ja loput tulokset viimeistään heinäkuun alussa. Yksiöt ja suosituimpien alueiden soluasunnot tarjotaan usein nopeasti heinäkuun aikana. Soluasunnotkin voivat olla vähissä jo elokuun lopulla. Hakemisessa kannattaa siis toimia nopeasti!
  • Saatat saada asuntotarjouksen kesän aikana, vaikka opiskelupaikkasi ei vielä olisikaan varmistunut. Tarjousta ei tarvitse tällöin vielä hylätä, vaan toimi tarjouksessa olevien ohjeiden mukaisesti ja ota yhteyttä DASille, ettet menetä saamaasi tarjousta.
  • Jos olet lähettänyt jo asuntohakemuksen, mutta et ole saanut asuntotarjousta, hakukohteita kannattaa laajentaa. Hakemuksellesi valittuja kohteita ei välttämättä ole vapaana, emmekä näin ollen pysty tarjoamaan sinulle asuntoa. Mitä useammalta alueelta ja eri asuntotyyppejä olet valinnut hakemuksellesi, sitä parempi mahdollisuus sinun on saada asuntotarjous. Pääset muokkaamaan hakemustasi nettisivuiltamme
  • Soluasuntoa voi hakea kaverin kanssa. Molempien hakijoiden tulee tällöin tehdä oma hakemuksensa ja kirjata hakemuksen lisätietoja-kenttään toistensa nimet. Voimme tarjota kimppa-asuntoa, mikäli kokonainen soluhuoneisto on vapaana. Myös perheasuntoja voi hakea kaverin kanssa.
  • Hakemus on voimassa 90 päivää.  Järjestelmämme lähettää automaattisesti sinulle viestin, kun hakemuksesi on vanhentumassa ja uusimalla hakemuksesi viestimme ohjeen mukaisesti hakusi pysyy edelleen voimassa.
  • Huomioithan, että täysi-ikäisen hakijan täytyy itse hoitaa tiedustelut ja yhteydenotot, sillä emme voi antaa tietoja muille, kuin hakijalle itselleen. 
 

Jaa artikkeli

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK