EtusivuAsukkaan sivutAsumisopasRemontit ja peruskorjaukset

Remontit ja peruskorjaukset

Asuntojen remonteista ja muutostöistä huolehtii aina DAS Hupa. Ota yhteys tarvittaessa kiinteistöpäällikköön 020 7699 180. Kiinteistön omistaja (DAS) maksaa normaalista kulumisesta aiheutuvat huolto- ja korjaustoimenpiteet.

DAS tekee vuosittain korjauksia ja huoltotöitä asumisviihtyvyyden ja asunnon laadun parantamiseksi ja suunnitelman mukaisesti ja niistä ilmoitetaan asukkaille asuinhuonevuokralain ja vuokrasopimuksen ehtojen mukaan.

Joissakin tapauksissa, asukas voi joutua muuttamaan asunnosta korjaustyön ajaksi. Ikkunoiden tiivistystyöt, maalaustyöt yms. pienemmät rempat eivät vaadi asukkaan muuttoa. WC- ja kylpyhuoneremonttien aikana asukkaat voivat joutua käyttämään talon yhteisiä kylpyhuone- ja saunatiloja. Asiasta tiedotetaan asukkaita aina etukäteen.

DAS Hupa laskuttaa rikotuista rakenteista ja kalusteista vahingon aiheuttajaa. Muista, että huoneistonhaltija vastaa aina aiheutuneesta vahingosta, ellei muuta aiheuttajaa löydy. Korjauskulut vaihtelevat kymmenestä eurosta satoihin euroihin.

Sisustamisella ja kalustamisella saat yksilöllisyyttä ja väriä asuntoosi. DAS on asentanut taulukiskot seinille ja verhopidikkeet ikkunalautoihin.

Asukas ei saa mm.:

  • tehdä rakenteellisia muutoksia tai maalaustöitä
  • porata reikiä seiniin tms. pintoihin
  • säätää ilmastointiventtiilejä itse (sekoittaa koko talon ilmastoinnin)
  • korjata sähkölaitteita
  • korjata atk- ja antennirasioita, koska siitä aiheutuu aina häiriöitä verkkoon.

Peruskorjaukset

DAS tekee perusparannuksia rakennusten taloudellisen käyttöiän saavutettua perusparannusvaiheen. Perusparannukset tehdään aina kuntoarvioinnin perusteella ja suunnitellaan kohteittain perusparannusohjelman mukaan. Peruskuntokartoituksista ilmoitetaan asukkaille aina erikseen.

Perusparannettavien kohteiden taso nostetaan uutta vastaavaksi ja tämä saattaa aiheuttaa myös sen, että vuokra perusparannuksen jälkeen on vastaavasti korkeampi.

Perusparannusten ajaksi joudumme yleensä sanomaan asuntojen vuokrasopimukset irti. Tällöin pyrimme järjestämään korvaavan asunnon remontin ajaksi tai siitä eteenpäin toisessa asuntokohteessa.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK