EtusivuAsukkaan sivutAsumisopasVuokra ja käyttömaksu

Vuokran maksu

DASin asuntojen vuokra on laskettu omakustannusperiaatteella ja se koostuu pääoma- ja hoitovuokrasta. Pääomavuokra sisältää DASin asuntolainojen korot ja lyhennykset. Hoitovuokra sisältää kiinteistöjen hoidosta ja ylläpidosta aiheutuvat kulut, joita ovat muun muassa lämpö, siivous, isännöinti, pesutuvat ja korjaukset.

DASin hallitus vahvistaa hinnat vuosittain budjetinteon yhteydessä. Asukkaanamme voit vaikuttaa monella tavoin hoitovuokran määrään.

Vuokran eräpäivä on aina joka kuukauden 6. päivä ja se maksetaan pankkiin. Vuokralaskut lähetetään sähköisesti kuukausittain. Vuokran eräpäivää ei voi muuttaa. Voit ottaa verkkopankissa käyttöösi myös e-laskun, jolloin vuokra- ja muut laskut tulevat suoraan verkkopankkiisi. Vuokran eräpäivää ei voi muuttaa.

Vuokran yhteydessä veloitetaan kuukausittain käyttömaksu, johon sisältyy laskennallinen osuus asukkaan sähkö- sekä vesi- ja jätevesikustannuksista. DASin asukkaiden ei siis tarvitse tehdä omaa sähkösopimusta eikä vedestä tule tasauslaskuja.

Vuonna 2024 yhdessä käyttömaksussa (24 €) veden osuus on 14 € ja sähkön osuus 10 €. Niissä kohteissa, joissa on kulutukseen perustuva vesilaskutus, on yhden käyttömaksun suuruus 10 €.

Vuokra myöhässä?

DASin puolesta vuokrien perintää (maksuhuomautukset ja oikeudellinen perintä) hoitaa Visma Financial.

Visma Financial lähettää kolme päivää eräpäivän jälkeen asukkaille muistutuksen tekstiviestillä maksamattomasta vuokrasta. Tässä vaiheessa huomautusviestistä ei aiheudu asukkaalle kuluja ja voit edelleen maksaa myöhästyneen vuokrasi omalla vuokralaskullasi. Jos sinulla on aiempia avoimia laskuja, et saa maksumuistutussähköpostia uudesta myöhästyneestä maksusta.

14 vrk eräpäivän jälkeen jos vuokrasi on edelleen maksamatta, saat maksuhuomautuksen, joka sisältää huomautuskulut ja viivästyskorkoa. Maksa tällöin myöhässä ollut maksusi Visma Financialin laskulla.

Mikäli haluat sopia jotain erääntyneen maksusi hoitamisesta, ota siinäkin tapauksessa yhteyttä suoraan Visma Financialiin. Yhteystiedot ovat saamassasi huomautuksessa/laskussa.

DAS noudattaa maksuhuomautuksissa ja perinnässä perintälakia.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK