EtusivuAsukkaan sivutAsumisopasKylpyhuoneet ja vesikalusteet

Kylpyhuoneet ja vesikalusteet

Seinä- ja lattiapinnoitteet ovat joko keraamista laattaa, epoksia tai muovimattoa, ja ne läpäisevät vettä, mikäli ne ovat rikki tai saumat aukeavat. Vialliset ja tiputtavat hanat ja vuotavat WC-säiliöt ovat todellisia vedentuhlaajia.

Näistä ja muista vesivahinkovaaraa aiheuttavista vioista on aina ilmoitettava. Tee vikailmoitus tai kiireellisissä tapauksissa soita huoltopalveluun puhelimitse 020 7699 180.

Isännöintiliitto antaa viisi vinkkiä kylpyhuoneen siivoukseen:

Puhdista säännöllisesti
1. Pesuhuoneen katto ja lattia sekä seinät. Valitse pesuaine pintamateriaalin mukaisesti ja varo hankaamasta laattojen välisiä saumoja liian kovaa. Muista myös kuivata lattia pesun jälkeen.
2. Käsienpesualtaan roskasihti. Jos allas ei vedä kunnolla, kaada altaaseen viemärinavausainetta. Älä heitä roskia altaaseen, jotta ne eivät tuki viemäriä.
3. Pesukoneen sisällä oleva suodatin eli nukkasihti. Nukkasihti puhdistetaan laitteen käyttöohjeen mukaisesti.

Puhdista vähintään kaksi kertaa vuodessa
1. Lattiakaivo ja sen sisäosat. Irrota lattiakaivon kansi ja puhdista siihen kertynyt lika harjalla. Vedä hajulukko varovasti ulos ja poista kaivosta likakertymät, kuten hiukset. Suihkuta kaivoon lopuksi vettä. Muista laittaa hajulukko tiiviisti takaisin paikalleen. Lattiakaivoon voi hankkia verkon tai suodattimen, jonka avulla hiukset on helppo kerätä pois.
2. Ilmanvaihtoventtiilit. Venttiilit puhdistetaan imuroimalla tai pyyhkimällä. Jos venttiilit saa irti, ne voi myös pestä miedolla pesuaineliuoksella. Kun kierrät venttiilit takaisin paikalleen, varo koskemasta venttiilin keskellä olevan kannen säätöihin.

Lattiakaivon puhdistaminen

Kylpyhuoneiden lattiakaivojen puhdistaminen säännöllisesti kuuluu asukkaille. Lattiakaivoon kerääntyy mm. hiuksia ja ajan mittaan tukkii kaivon. Puhdistus tapahtuu nostamalla lattiakaivon kansiritilä pois ja kaivamalla roskat ulos käsin (käytä hanskoja). Huuhtele puhtaalla vedellä ja vaikkapa astianpesuaineella ja laita tämän jälkeen kansi kiinni.

Jos kaivosta suoraan hajulukon läpi viemäriin johtavan puhdistusreiän tulppa on irronnut ja viemärihajut pääsevät vapaasti huoneilmaan, tee vikailmoitus Asiointi-sivulla.

Hajulukon puhdistaminen

Käsienpesualtaan hajulukon voi osatessaan puhdistaa itse kiertämällä vesilukon irti ja poistamalla sinne kertyneet roskat. Jos et tunne osaavasi asiaa, jätä vikailmoitus.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
OK